Project Description

2014

Art dir. Roland Mylanus

Functie; Setdresser

Camera: Lennert Versteeg

Regie: Boris Pavel Conen

Producent: Dutch mountain Film

Meral Polat, Nasrdin Dchar en de Turkse steracteurs Nilüfur Aydan en Sinan Bengier maken hun opwachting in de nieuwe film Undercover van Boris Paval Conen. Dit maakte producent Dutch Mountain Film vrijdag bekend.

De telefilm wordt voor een groot deel in Amsterdam opgenomen en deels op locatie in Istanboel.
Opvallend is de casting van twee Turkse filmsterren. Sinan Bengier en Nilüfer Aydan spelen de ouders van undercover-agente Meral Polat. Ze vlogen afgelopen week naar Nederland voor de opnames. De twee filmveteranen hebben samen bijna honderd speelfilms op hun naam.

Undercover vertelt het verhaal van een Nederlands-Turkse provinciale politieagente Nurgül (Polat), die een sleutelrol krijgt toegewezen in een grootschalige operatie om een Turkse maffiabende te ontmaskeren.
Tijdens de missie ontdekt Nurgül waarom nu juist zij de rol van infiltrant toegewezen heeft gekregen.
Telefilm
De laatste telefilm van Conen, Exit, won in 2013 een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival in de categorie beste tv-drama. Conen regisseerde verder onder meer Vuurzee en de Geheimen van Barslet.
Dutch Mountain Film is het bedrijf van de producenten René Huybrechtse en Wilant Boekelman. Zij waren eerder verantwoordelijk voor onder meer De Dominee, Rundskop, Kauwboy en Shouf Shouf Habibi!.
Ze produceren Undercover samen met KRO/NCRV en met steun van het CoBO Fonds. Undercover is begin volgend jaar op televisie te zien.